محيط كشت مك كانكي چيست

فروشگاه ماينو لب يكي از فروشگاه اينترنتي در زمينه فروش مواد شيميايي ، صنعتي و آزمايشگاهي مي باشد كه بيش از 10 سال دز اين زمينه تخصص دارد .همواره در تلاش بوده ايم كه با ارائه محصول مناسب باعث رضايتمندي شما شويم

محيط كشت مك كانكي چيست

۲۴ بازديد ۰ نظر

محيط كشت مك كانكي آگار يا محيط كشت macconkey agar يكي ديگر از چند صد محيط كشتي مي باشد كه در بازار به فروش مي رسد اين محيط كشت مانند ساير محيط كشت هاي ديگر داراي ويژگي هاي منحصر به فردي مي باشد كه مي تواند براي يك آزمايش مناسب باشد اما اگر شما نياز به خريد محيط مك كانكي سوال اينجاست كه دقيقا اين محيط كشت macconkey agar چيست؟ و چرا استفاده مي شود . ما در اين پست قصد داريم به صورت كامل در مورد اين محيط كشت توضيحاتي را ارائه دهيم . شما در صورتي كه قصد خريد اين محيط را داريد يا مي خواهيد قيمت محيط كشت مك كانكي را به دست بياوريد مي توانيد با شماره هاي مندرج در وب سايت با ما در تماس باشيد تا همكاران ما به صورت كامل راهنمايي هاي لازم در مورد اين محيط كشت و همچنين ليست قيمت اين محيط را در اختيار شما قرار دهند

محيط كشت مك كانكي

محيط كشت MacConkey agar اولين محيط كشت افتراقي جامد بود كه در قرن بيستم توسط آلفرد تئودور مك كانكي ساخته شد است اين محيط كشت در برخي از موارد محيط كشت MAC نيز خوانده مي شود . MacConkey يك محيط انتخابي و افتراقي است كه براي جداسازي و تمايز ميله هاي گرم منفي غير سريع به ويژه اعضاي خانواده Enterobacteriaceae و genus Pseudomonas مورد استفاده قرار ميگيرد .

 

محيط كشت MacConkey براي جداسازي باكتريهاي گرم منفي روده و تمايز تخمير لاكتوز از باكتريهاي گرم منفي غير تخمير لاكتوز استفاده مي شود. اين محيط براي هضم لوزالمعده ژلاتين و پپتون ، مواد مغذي ضروري  ويتامين ها و ساير عوامل مورد نياز براي رشد ميكروارگانيسم ها را تأمين مي كند. مونوهيدرات لاكتوز منبع تخمير كربوهيدرات  مي باشد. عملكرد انتخابي اين محيط به نمكهاي بنفش و صفراوي بلور نسبت داده مي شود كه مهاركننده اكثر گونه هاي باكتريهاي گرم مثبت مي باشد. سديم كلرايد تعادل اسمزي را در محيط حفظ مي كند. قرمز خنثي يك نشانگر pH است كه با pH كمتر از 6.8 قرمز مي شود و در هر pH بزرگتر از 6.8 بي رنگ است و در نهايت آگار نيز ُماده جامد كننده است.

 

از محيط كشت MacConkey براي جداسازي باكتريهاي روده اي منفي استفاده مي شود

در تمايز تخمير لاكتوز از باكتريهاي گرم منفي غير تخمير لاكتوز استفاده مي شود.

محيط كشت مك كانكي براي جداسازي كلي فرم ها و عوامل بيماري زاي روده در آب ، محصولات لبني و نمونه هاي بيولوژيكي استفاده مي شود.

 

  • 49.53 گرم از اين محيط را  در  1000 ميلي ليتر آب تصفيه شده / مقطر به حالت تعليق درآوريد.
  • آن را تا حد جوش گرم كنيد تا محيط كاملا به حالت حل شده در آيد
  • با اتوكلاو كردن در فشار 15 پوند به مدت 15 دقيقه استريل كنيد.
  • تا دماي 45-50 درجه سانتيگراد سرد شود.
  • قبل از اقدام بخ ريختن در صفحات استريل پتري خوب مخلوط كنيد.

 

 

تخمير لاكتوز به صورت قرمز يا صورتي رشد مي كنند و ممكن است توسط ناحيه اي از صفرا رسوب آور اسيد احاطه شوند. رنگ قرمز به دليل توليد اسيد از لاكتوز مي باشد همچنين جذب قرمز خنثي و تغيير رنگ بعدي رنگ است كه pH محيط به زير 6.8 مي رسد.

 

غير تخمير لاكتوز  مانند شيگلا و سالمونلا بي رنگ و شفاف هستند و به طور معمول ظاهر محيط را تغيير نمي دهند. Yersinia enterocolitica ممكن است بعنوان مستعمرات تخمير كننده كوچك و لاكتوز بعد از انكوباسيون در دماي اتاق ظاهر شود.

 

 

 

خصوصيات استعماري توصيف شده تنها شناسايي موجودات موجود را مشخص مي كند

برخي از سويه ها ممكن است در اين محيط رشد ضعيف داشته يا رشد نكنند.

گزارش شده است كه انكوباسيون صفحات MacConkey Agar تحت افزايش CO2 باعث كاهش رشد و بهبودي تعدادي از سويه هاي باسيل هاي گرم منفي مي شود.

برخي از گونه هاي پروتئوس ممكن است روي اين محيط ازدحام كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.