اسيد فسفريك مرك: 100573
Phosphoric acid merck: 100573
اسيد فسفريك يك مايع بلوري بي رنگ و بدون بو است. اين به نوشابه ها طعم ملايم مي بخشد و از رشد كپك و باكتري جلوگيري مي كند ، كه به راحتي در يك محلول شيرين تكثير مي شود. بيشتر اسيديته سودا نيز از اسيد فسفريك حاصل مي شود.
اسيد فسفريك از ماده معدني فسفر ساخته مي شود كه به طور طبيعي در بدن يافت مي شود. اين ماده با كلسيم كار مي كند تا استخوان ها و دندان هاي محكمي ايجاد كند. همچنين به پشتيباني از عملكرد كليه و نحوه استفاده و ذخيره انرژي بدن كمك مي كند. فسفر به ماهيچه هاي شما كمك مي كند تا پس از يك تمرين سخت بهبود يابند. اين ماده معدني نقش عمده اي در رشد بدن دارد و حتي براي توليد DNA و RNA ، كدهاي ژنتيكي موجودات زنده مورد نياز است.
فسفر ابتدا طي فرآيند توليد مواد شيميايي به پنتا اكسيد فسفر تبديل مي شود. سپس دوباره درمان مي شود تا به اسيد فسفريك تبديل شود.
فسفريك اسيد چگونه ساخته مي شود ؟
اسيد فسفريك از سه كلاس نمك تشكيل مي دهد كه مربوط به جايگزيني يك ، دو يا سه اتم هيدروژن است. از جمله نمكهاي مهم فسفات: سديم دي هيدروژن فسفات (NaH2PO4) ، براي كنترل غلظت يون هيدروژن (اسيديته) محلول ها استفاده مي شود. دي سديم هيدروژن فسفات (Na2HPO4) ، كه در تصفيه آب به عنوان رسوب دهنده براي كاتيون هاي فلزي با بار زياد استفاده مي شود. تري سديم فسفات (Na3PO4) ، مورد استفاده در صابون ها و مواد شوينده. كلسيم دي هيدروژن فسفات يا كلسيم سوپرفسفات (Ca [H2PO4] 2) ، يك ماده اصلي كود. كلسيم مونو هيدروژن فسفات (CaHPO4) ، به عنوان عامل تهويه نمك ها و قندها استفاده مي شود.
خطرات احتمالي
در واقع داشتن فسفر بيش از حد كافي معمول است. فسفر به طور طبيعي در بسياري از غذاها يافت مي شود و از اسيد فسفريك به عنوان افزودني استفاده مي شود ، بنابراين اكثر افراد به اندازه كافي در رژيم غذايي خود استفاده مي كنند.
بدن شما به فسفر نياز دارد ، اما مقدار زياد آن مي تواند مشكلاتي را ايجاد كند. مطالعات نشان مي دهد كه مصرف زياد فسفر مي تواند شما را در معرض خطر پوكي استخوان و بيماري هاي قلبي قرار دهد. كلسيم و فسفر با هم كار مي كنند تا دندان ها و استخوان هاي سالم را ايجاد و حفظ كنند. مواد معدني براي اثرگذاري بايد متعادل شوند.
فسفر زياد مي تواند ميزان كلسيم را در بدن شما كاهش دهد و منجر به تحليل رفتن استخوان شود. همچنين مي تواند توانايي بدن شما را براي استفاده از ساير مواد معدني مانند آهن ، روي و منيزيم مختل كند.
اسيد فسفريك در صورت تماس با آن به عنوان يك ماده شيميايي خطرناك است. بخارات سمي مي توانند پوست ، چشم ها و سيستم تنفسي شما را تحريك كنند.
ايمني در حد متوسط
مقدار توصيه شده روزانه (RDA) فسفر براي عملكرد طبيعي بدن 700 ميلي گرم است. اين را مي توانيد به راحتي از منابع غذايي طبيعي دريافت كنيد. غذاهايي كه داراي پروتئين زيادي هستند (به عنوان مثال گوشت ، لوبيا ، تخم مرغ ، مرغ و ماهي) معمولاً داراي فسفر زيادي نيز هستند. اين بدان معني است كه اسيد فسفريك اضافي از غذاي فرآوري شده و سودا بيش از نياز بدن است.
سوداهاي تيره رنگ تمايل بيشتري به اسيد فسفريك دارند. استثنا در اين قانون آبجو ريشه اي است كه حاوي مقدار كمي است.]
از آنجا كه بسياري از ما نوشابه گازدار مي نوشيم و غذاهاي فرآوري شده مي خوريم ، برخي از متخصصان بهداشت نگران رژيم آمريكايي در مورد اسيد فسفريك هستند. به عنوان مثال ، يك نوشابه ممكن است تا 500 ميلي گرم اسيد فسفريك داشته باشد. افرادي كه روزانه 4000 ميلي گرم فسفر مصرف مي كنند در معرض خطر بالاي اثرات منفي سلامتي مرتبط با فسفر قرار دارند.
به بزرگسالان مبتلا به بيماري كليوي توصيه مي شود بيش از 800 تا 1000 ميلي گرم فسفر در روز نداشته باشند. كليه ها به بدن كمك مي كنند تا از فسفر اضافي خلاص شود ، اما اگر عملكرد خوبي نداشته باشد ، مقدار زيادي فسفر در خون جمع مي شود.