نشاسته

فروشگاه ماينو لب يكي از فروشگاه اينترنتي در زمينه فروش مواد شيميايي ، صنعتي و آزمايشگاهي مي باشد كه بيش از 10 سال دز اين زمينه تخصص دارد .همواره در تلاش بوده ايم كه با ارائه محصول مناسب باعث رضايتمندي شما شويم

نشاسته

۸ بازديد ۰ نظر

 

 

نشاسته

نشاسته چيست؟

نشاسته ، ماده شيميايي آلي سفيد ، دانه اي كه توسط همه گياهان سبز توليد مي شود. نشاسته يك پودر نرم ، سفيد و بي مزه است كه در آب سرد ، الكل يا ساير حلال ها محلول نيست. فرمول شيميايي اساسي مولكول نشاسته (C6H10O5) n )است. نشاسته يك پلي ساكاريد است كه شامل مونومرهاي گلوكز در پيوندهاي α 1،4 است. ساده ترين شكل نشاسته ، پليمر آميلوز خطي است. آميلوپكتين فرم شاخه اي است.نشاسته در برگهاي سبز گياهان از گلوكز اضافي توليد شده در طي فتوسنتز توليد مي شود و به عنوان منبع ذخيره غذايي در اختيار گياه قرار مي گيرد. نشاسته در كلروپلاست ها به صورت گرانول و در اندام هاي ذخيره اي مانند ريشه هاي گياه كاساوا ذخيره مي شود. غده سيب زميني ؛ مغز ساقه ساگو؛ و دانه هاي ذرت ، گندم و برنج. در صورت لزوم ، نشاسته در مجاورت آنزيم هاي خاص و آب به واحدهاي گلوكز مونومر تشكيل دهنده آن تجزيه مي شود كه از سلول پخش مي شود و بافت هاي گياه را تغذيه مي كند. در انسان و ساير حيوانات ، نشاسته گياهان به مولكول هاي قند تشكيل دهنده آن تقسيم مي شود و سپس انرژي را به بافت ها مي رساند.

بيشتر نشاسته تجاري از ذرت تهيه مي شود ، گرچه از گندم ، تاپيوكا و نشاسته سيب زميني نيز استفاده مي شود. نشاسته تجاري با خرد كردن يا آسياب كردن غده ها يا دانه هاي حاوي نشاسته و سپس مخلوط تفاله با آب بدست مي آيد. خمير حاصل از ناخالصي هاي باقي مانده خود آزاد شده و سپس خشك مي شود. از مواد نشاسته اي جدا از موارد اساسي تغذيه اي ، در تهيه آبجو و به عنوان مواد غليظ كننده در محصولات پخته شده و شيريني جات استفاده مي شود. از نشاسته در توليد كاغذ براي افزايش مقاومت كاغذ استفاده مي شود و همچنين در اندازه گيري سطح كاغذ نيز استفاده مي شود. از نشاسته در ساخت مقوا راه راه ، كيسه هاي كاغذي و جعبه ها و كاغذ و نوار چسب دار استفاده مي شود. مقادير زيادي نشاسته نيز در صنعت نساجي به عنوان اندازه تار مورد استفاده قرار مي گيرد كه در هنگام بافت به نخ مقاومت مي دهد.

نشاسته يك كربوهيدرات استخراج شده از مواد اوليه كشاورزي است كه به طور گسترده اي در هزاران مورد از غذاهاي روزانه و غير غذايي استفاده مي شود. اين مهمترين كربوهيدرات در رژيم غذايي انسان است. از آنجا كه تجديد پذير و قابل تجزيه زيست است همچنين ماده اوليه كاملي به عنوان جايگزيني براي اجزاي سوخت فسيلي در كاربردهاي شيميايي بيشماري مانند پلاستيك ها ، شوينده ها ، چسب ها و غيره است. براي اطلاعات بيشتر در مورد مواد غذايي ، خوراك و مصارف صنعتي اينجا را كليك كنيد. مولكول نشاسته از تعداد زيادي واحد گلوكز تشكيل شده است كه توسط پيوندهاي گليكوزيدي به يكديگر پيوسته اند. توسط تمام سبزيجات به عنوان ذخيره انرژي توليد مي شود. در اروپا تقريباً به طور انحصاري از سيب زميني ، گندم و ذرت استخراج مي شود.

نشاسته در اكثر قريب به اتفاق گياهان به عنوان ذخيره انرژي عمل مي كند. اين استكربوهيدرات طبيعي كه در گندم ، ذرت وسيب زميني و نخود فرنگي اگرچه نشاسته معمولاً از آن استخراج مي شوداين محصولات ، در بسياري از غذاهاي ديگر مانند برنج ، نخود فرنگي ،نبض ، مانيوك ، سيب زميني شيرين ، موز و غيرهاين ماده در طي فتوسنتز ساخته مي شود ، فرايندي كه در بيشتر موارد معمول استگياهان براي توليد مثل و رشد گياه حياتي است.
تركيب نشاسته يك كربوهيدرات پليمري است (چندين هزار واحدگلوكز) در زنجيره هاي خطي (معروف به آميلوز) يا درساختارهاي شاخه اي (معروف به آميلوپكتين) ؛ نسبت آن متفاوت است.بستگي به منبع گياه دارد.ساخت نشاسته توليد نشاسته شامل جداسازي نشاسته ازاجزاي مختلف گياه (به عنوان مثال پروتئين ، فيبر ، چربي) آن را به مواد تشكيل دهنده تبديل كنيد.توليدكنندگان نشاسته اتحاديه اروپا از خام معمولي (غير GMO) استفاده مي كنند
موادي كه تقريباً منحصراً در داخل توليد مي شوند.

نشاسته به طور طبيعي در گياهان وجود دارد و منبع اصلي انرژي آنهاست.نشاسته يكي از اعضاي خانواده كربوهيدرات است. ما به مصرف كافي نياز داريم
كربوهيدرات براي حفظ بدن سالم. اين مي تواند به صورت نان باشد ،برنج ، ماكاروني و غيرهنشاسته براي ايجاد ثبات ، اتصال ، ضخيم شدن و ايجاد ژل مفيد استاين ماده مهمي در زندگي روزمره ماست.نشاسته اصلاح شده نشاسته اصلاح شده ژنتيكي نيست بلكه نشاسته استكه به منظور ايجاد موارد خاص بيشتر مورد پردازش قرار گرفته اندخواص براي استفاده هاي مختلف آشپزي.

 

 

خواص نشاسته

  • كنترل قند خون
  • كاهش كلسترول
  • درمان اسهال
  • يبوست
  • درمان سرفه و گرفتگي صدا
  • خواص نشاسته براي پوست و مو
  • سلامت دستگاه گوارش
  • كنترل وزن

مضرات نشاسته

  • باقي ماندن مواد نشاسته اي در معده باعث ايجاد نفخ و گاز معده مي شود و هضم و جذب مواد غذايي را به تاخير مي اندازد.
  • مصرف نشاسته در ماه هاي اول بارداري مي تواند  باعث نقص جنين شود .
  • نشاسته مي تواند باعث ايجاد حساسيت پوستي در كودكان و افراد حساس شود.

 

فرمول شيميايي

IUPAC ID: (2R,3S,4S,5R,6R)-2-(hydroxymethyl)-6-[(2R,3S,4R,5R,6S)-4,5,6-trihydroxy-2-(hydroxymethyl)oxan-3-yl]oxy-oxane-3,4,5-triol

Density: 1.5 g/cm³

Classification: Carbohydrate, Polysaccharide

خريد نشاسته

مشتريان ارجمند اگر نياز به خريد نشاسته داريد مي توانيد جهت دريافت ليست قيمت با شماره هاي ماينو لب در تماس باشيد تا همكاران ما شما را در خريد اين محصول ياري فرمايند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.