محيط كشت اگار ائوزين متيلن بلو يا محيط كشت EMB AGAR براي اولين بار توسط شخصب به نام هولت-هريس و تيگ در سال 1916 توليد و ساخته و مورد استفاده قرار گرفت . آنها از محيط كشت EMB براي تميز دادن بين كلني هاي ميكروب هاي تخمير لاكتوز و غير تخمير استفاده كردند. در همان محيط كشت اگار ائوزين متيلن بلو ساكارز نيز نيز وجود داشت كه هدف از آن ايجاد تمايز بين فرم ها وجود داشته بين كلني هاي تخمير كننده لاكتوز يا سياه بود به عبارت ديگر مي تواند گفت مراكز سياه داراي حاشيه بيروني شفاف و بي رنگ بودند در حالي كه غير تخمير كننده هاي لاكتوز يا ساكارز بي رنگ بودند.در سال 1918 لوين يك محيط كشت آگار EMB را توصيف كرد كه بين انواع مدفوع و غير مدفوع گروه آئروژنهاي كلي تفاوت ايجاد مي كرد. همچنين بين سالمونلا و ساير تخمير كننده هاي لاكتوز نيز در حالت كلي فرم ها تفاوت قائل شد.امروزه آگار Bacto EMB تركيبي از آگار EMB است كه توسط هولت-هريس و تيگ و لوين توصيف شده است. محيط كشت EMB AGAR حاوي لاكتوز و ساكارز است ، همچنين حاوي باكتو پپتون و فسفات است .
محيط كشت EMB AGAR مرك : 101347
EMB AGAR merck: 101347
لازم است بدانيد كه محيط كشت EMB حاوي پپتون ، لاكتوز ، ساكارز و رنگهاي ائوزين Y و متيلن بلو باشد پس اين محيط مي تواند جزء محيط كشت هاي انتخابي- افتراقي مورد استفاده قرار بگيرد. محيط كشت اگار ائوزين متيلن بلو براي باكتريهاي گرم منفي انتخاب مي شود. رنگ متيلن بلو در محيط از رشد باكتريهاي گرم مثبت جلوگيري مي كند. مقدار كمي از اين رنگ به طور موثري از رشد اكثر باكتريهاي گرم مثبت جلوگيري مي كند . ائوزين رنگي است كه به تغييرات PH واكنش نشان مي دهد و از حالت بي رنگ به سياه در شرايط اسيدي تبديل مي شود. محيط كشت EMB آگار به عنوان منابع انرژي حاوي لاكتوز و ساكارز است اما گلوكز نيست. قندهاي موجود در محيط بسترهاي قابل تخمير هستند و رشد برخي را ترغيب مي كنند.
محيط كشت اگار ائوزين متيلن بلو براي باكتريهاي گرم منفي در برابر باكتريهاي گرم مثبت انتخاب مي شود. علاوه بر اين EMB آگار در جداسازي و تمايز باسيل هاي گرم منفي و باسيل هاي روده اي كه به ترتيب كلي فرم و كلي فرم مدفوع شناخته مي شوند مفيد مي باشد. همچنين لازم به ذكر مي باشد كه بدانيد باكتريهايي كه لاكتوز را در كلني هاي رنگي به صورت متوسط تخمير مي كنند در حالي كه آنهايي كه لاكتوز را تخمير نمي كنند به عنوان كلني هاي بي رنگ نمايش داده مي شود . از محيط كشت آگار EMB در آزمايش هاي كيفيت آب براي تشخيص كلي فرم هاي مدفوع استفاده مي شود كه احتمال آلودگي ميكروارگانيسم هاي بيماري زا را نشان مي دهد . از از محيط كشت EMB AGAR همچنين براي تمايز ارگانيسم ها در گروه اسهال خوني – روده بزرگ استفاده مي شود.
- 10 گرم باكتو پپتون
- 5 گرم لاكتوز باكتو
- 5 گرم باكتو ساكارز
- 2 گرم فسفات دي پتاسيم
- 13.5 گوفر باكو آگار
- 0.4 gof باكو ائوزين Y
- 0.065 گرم باكتو متيلن بلو
- آب مقطر تا حجم نهايي آن به 1 ليتر برسد.
- pH را روي 7.2 تنظيم كنيد. بجوشانيد تا آگار كاملاً حل شود. در اتوكلاو به مدت 15 دقيقه در (15 psi (121oC استريل كنيد. در دماي 60 درجه سانتيگراد خنك شويد. اگر رسوبي در محيط مشاهده شد ، قبل از ريختن در ظروف استريل پتري ، با چرخش آرام پراكنده شويد
- غلظت آگار ممكن است به 5٪ افزايش يابد تا از گسترش پروتئوس جلوگيري كند
- اگر از محيط EMB حاوي ساكارز استفاده شود ، پروتئوسكلوني ها همچنين در صورت جلوگيري از انتشار با غلظت بالاتر آگار ، جلاي فلزي مشخص را نشان مي دهند
- علاوه بر اينكه بعنوان يك محيط نشانگر تخمير براي تميز كردن باكتريهاي گرم منفي استفاده مي شود ، EMB همچنين مي تواند براي آزمايش سويه هاي باكتري براي حساسيت به فاژ استفاده شود
اگر قصد خريد محيط كشت EMB AGAR را داريد مي توانيد با به دو صورت اقدام به خريد اين محيط كشت كنيد اول اينكه شما مي توانيد با مراجعه به مراكز تجاري فروش مواد شيميايي اقدام به خريد اين ماده شيميايي كنيد همچنين شما مي توانيد با استفاده از اينترنتي نيز اقدام به خريد محيط كشت EMB AGAR نماييد براي اين منظور مي توانيد از فروشگاه ماينو لب كه يكي از فروشگاه هاي معتبر در اين زمينه مي باشد اقدام به خريد اين محيط كشت كنيد . همكاران ما به صورت 24 ساعته آماده دريافت سفارشات شما مي باشد . لازم به ذكر مي باشد به دليل نوسانات قيمت از قرار دادن قيمت محيط كشت EMB AGAR در وب سايت معذوريم براي اطلاعات بيشتر با ما در تماس باشيد .